2011 m. liepos 3 d., sekmadienis

Pirmasis derlius

Pagaliau atėjo tas ilgai lauktas metas, kuomet gali nueiti į šalimais augantį daržą, pasiskinti daržovių ir tuoj pat jas supjausčius pagaminti šeimynai pietus.
Nors, ridikėliai, salotos ir krapai jau senokai užderėjo, bet iš jų tik salotas pagaminti galima ar pagardinti sriubą...
Ankstyvieji kopūstai jau susuko pirmąsias galvas. Įspūdingai atrodo lysvėj tokia didelė žalia masė.
Pirmieji žirneliai jau prieš kelias dienas buvo nuraškyti. Dabar su kiekviena diena jų vis daugiau prisiskabom. Labai skanu tiesiog lysvėj krimsti šiuos žalius saldėsius. Žirnių labai daug pasisėjom. Po savaitės turbūt jau kibirais juos rinksim, kai visi pradės masiškai nokti.
Jau ir pirmosios morkytės paaugo. Nors dar mažutės, tik piršto storumo, bet jau saldumas to pirmojo pirštelio....
Kitas derlius dar tik auga, bet jau ne už kalnų ir jo pirmieji vaisiai. Cukinijos jau auga. Tiesa šiemet kažkodėl jos sunkiai vaisius augina. Jau antra maža cukinijėlė pradėjo nuo galo pūti. Bet kelme dar trys ar keturios auga, tai tiesiog pirmasis derlius bus vėliau.

Kiti moliūginiai, kurie buvo tiesiai į lysvę sėti, ir po to perkelti į velėną, jau žiedus skleidžia. Kol kas dar ne visi, bet žiedų užuomazgų jau visi turi. Tikėkimės, kad ir vaisių spėsim sulaukti.

Jau ir pirmuosius brokolių žiedus pavyko aptikti. Tiesa dar mažyčiai, bet vis džiaugsmas nudiegia išvydus nors tokius rezultatus. Tik kalafiorai kol kas savo žiedynų nerodo. Bet mes kantrūs - mokam laukti.

Pomidorai tiek lauke, tiek šitnamyje jau aplipę uogom, tik spalvintis dar neskuba.

1 komentaras: